Copywriter inhuren? De voordelen

Kennis is macht en vooral het internet vormt de belangrijkste sleutel tot deze kennis. Je wilt daarom je doelgroep boeien en blijven boeien. Intereresseren en blijven interesseren. En juist om deze reden zet jij content marketing in. Om wat nuttigs te vertellen, om een meerwaarde te zijn op het internet én om online aanwezig te zijn. Oftewel een verhaal hebben, dát is copywriting. Steeds meer bedrijven gaan daarom over tot het inzetten van copywriting. Wat daar precies de voordelen van zijn, lees je hieronder: 

Voordelen van copywriting

Naast goed leesbare en overzichtelijke pagina’s zijn de voordelen van correct toegepaste copywriting talrijk op het gebied van online marketing:  

  • Hogere positionering Google: geoptimaliseerde geschreven teksten volgens de SEO-richtlijnen zijn beter scanbaar door zoekmachine gigant Google. Juist toegepaste copywriting zorgt voor een hogere positie binnen de zoekmachine resultatenpagina.
  • Lagere uitstappercentage: website bezoekers worden naar jouw website geleid omdat deze geoptimaliseerd is voor een bepaalde zoekterm. Door specifiek in te haken op de ingetoetste zoekterm krijgt de bezoeker de gewenste informatie te zien. Hierdoor zal het aandeel bezoekers die jouw website vroegtijdig verlaten aanzienlijk afnemen.
  • Daling online advertentie kosten: adverteer je online via Google AdWords? Dankzij de betere positionering stijgen de quality scores, welke een belangrijke factor zijn voor de uiteindelijk gerekende advertentiekosten. Dankzij de hogere quality scores rekent Google Adwords je een lager tarief.
  • Hogere conversiepercentage: als er bezoekers op je website komen, wil je natuurlijk dat ze overgaan tot een bepaalde actie zoals het aanvragen van informatie, het leggen van contact of het bestellen van een product of dienst. Door strategisch geschreven teksten wordt deze call-to-action gestimuleerd.

» Wil je meer weten over copywriting? Of ben je benieuwd naar alle actueel geldende richtlijnen die behoren te worden toegepast door een kundige copywriter? Hoe dan ook, we horen graag van je bij vragen en opmerkingen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *